市面上流传的GRE阅读机经真题有三百多篇,同时又存在多种版本的答案和解析,有些疑难题目让考生不知道听谁的,还有些版本的解析像是用谷歌翻译把同题目和选项翻译了一下。TD GRE教研组认为,GRE阅读的解析,可以讲得再清楚一点。
GRE不光有技巧,不光有快速解题法,GRE更加考察大家的逻辑硬实力,文字理解实打实的深度。良好的GRE备考应当在课堂上向老师学习快速解题法,取同取反逻辑的同时,课下扎扎实实的读懂每一句话。读懂,是一切技巧使用的前提。皮之不存,毛将焉附?
有感于此,我们尝试用比较长的时间,原创一个解析,力求做到超详细,大白话,包你懂。之前为大家推送了Passage 1 - Passage 69的解析,今天继续为大家推出Passage 70(长阅读)解析,这篇阅读一共有2段,共4道题,TD版超详细「包你懂」系列对此篇文章进行了清楚地解析。
GRE阅读真题 Passage 70
The main exception to primate researchers’ general pattern has been the study of male care among monogamous primates. It has been known for over 200 years, ever since a zoologist- illustrator named George Edwards decided to watch the behavior of pet marmosets in a London garden, that among certain species of New World monkeys males contributed direct care for infants that equaled or exceeded that given by females. Mothers among marmosets and tamarins typically give birth to twins, as often as twice a year, and to court the female in her staggering reproductive burden the male carries the infant at all times except when the mother is actually suckling it. It was assumed by Kleiman that monogamy and male confidence of paternity were essential to the evolution of such care, and at the same time, it was assumed by Symons and others that monogamy among primates must be fairly rare. Recent findings, however, make it necessary to reverse this picture. First of all, monogamy among primates turns out to be rather more frequent than previously believed (either obligate or facultive monogamy can be documented for some 17-20 percent of extant primates) and second, male care turns out to be far more extensive than previously thought and not necessarily confined to monogamous species, according to Hrdy. Whereas previously, it was assumed that monogamy and male certainty of paternity facilitated the evolution of male care, it now seems appropriate to consider the alternative possibility that the extraordinary capacity of male primates to look out for the fates of infants did in some way pre-adapt members of this order for the sort of close, long-term relationships between males and females that, under some ecological circumstances, leads to monogamy. Either scenario could be true. The point is that on the basis of present knowledge there is no reason to view male care as a restricted or specialized phenomenon. In sum, though it remains true that mothers among virtually all primates devote more time and/ or energy to rearing infants than do males, males nonetheless play a more varied and critical role in infant survival than is generally realized.GRE阅读文章解析
第一句 :
The main exception to primate researchers’ general pattern has been the study of male care among monogamous primates. 白话版讲解: 对于研究灵长类的研究人员来说,他们在研究模式上出现的最主要的一种例外情况,是在研究一夫一妻制的灵长类动物中,雄性的照看行为时发现的。第二句 :
It has been known for over 200 years, ever since a zoologist- illustrator named George Edwards decided to watch the behavior of pet marmosets in a London garden, that among certain species of New World monkeys males contributed direct care for infants that equaled or exceeded that given by females. 白话版讲解: 在新大陆猴子中,雄性对它们幼崽进行直接照顾的程度和付出,和雌性一样,甚至超过雌性。这件事情早已不是什么新鲜事,自从动物学家兼插画家 George Edwards 决定观察在伦敦一个花园里的宠物狨(一种栖息于中南美洲的小长尾猴)的行为的时候,我们就发现这一点了。第三句 :
Mothers among marmosets and tamarins typically give birth to twins, as often as twice a year, and to court the female in her staggering reproductive burden the male carries the infant at all times except when the mother is actually suckling it. 白话版讲解: 在狨这类猴子和柽柳猴(新大陆猴子的一种)中,母亲一般一年生育两次,而且每次基本都会生下双胞胎,为了给承受巨大生育压力的雌性献殷勤,雄性会一直照顾着幼崽(哺乳时间除外)。第四句 :
It was assumed by Kleiman that monogamy and male confidence of paternity were essential to the evolution of such care, and at the same time, it was assumed by Symons and others that monogamy among primates must be fairly rare. 白话版讲解: Klemain 认为,一夫一妻制度,以及雄性对亲子关系的自信(即雄性相信雌性孵化的后代是自己的孩子)对于这种养育模式的进化非常重要。与此同时,Symons 和其他人认为,在灵长类动物中,一夫一妻的情况很少出现。 以上四句是第一段的内容。 第一段首先是描述了灵长类动物中的一种现象,并且对这种现象提出了解释。第五句 :
Recent findings, however, make it necessary to reverse this picture. 白话版讲解: 但是,最近的发现却让人们对过去的观点产生了质疑。第六句 :
First of all, monogamy among primates turns out to be rather more frequent than previously believed (either obligate or facultive monogamy can be documented for some 17-20 percent of extant primates) and second, male care turns out to be far more extensive than previously thought and not necessarily confined to monogamous species, according to Hrdy. 白话版讲解: 首先,一夫一妻制在灵长类动物中比之前人们认为的更常见。不管是义务一夫一妻制(雌性必须要在雄性的帮助下才能养育自己的后代),还是兼性一夫一妻制(雄性并不会承诺和某一个定性的雌性交往,但是因为他没有更好的其它交配机会,所以选择和她呆在一起),一夫一妻制度在 17% 到 20% 的现存灵长类动物中有被人类记录到。其次,根据 Hrdy 的观点,雄性照顾孩子的情况比之前人们认为的更普遍,而且这种情况也不仅仅限于一夫一妻制的物种中。 这句话表明,过去和现在的两种观点,对于一夫一妻制度和雄性照顾后代这两件事情之间的因果关系有着相反的理解。过去人们认为是一夫一妻制度导致了雄性进化到能够去照看后代的程度。而现在的观点则认为,雄性能够拥有照看后代的能力导致了一夫一妻制度的出现。第七句 :
Whereas previously, it was assumed that monogamy and male certainty of paternity facilitated the evolution of male care, it now seems appropriate to consider the alternative possibility that the extraordinary capacity of male primates to look out for the fates of infants did in some way pre-adapt members of this order for the sort of close, long-term relationships between males and females that, under some ecological circumstances, leads to monogamy. 白话版讲解: 在过去,人们认为一夫一妻制度,以及雄性对于亲子关系的自信让动物进化到了雄性会去养育后代(的程度)。而现在,我们应该去考虑另外一种可能性(另外一种可能性是更合理的)。这种可能性就是,雄性灵长类动物具备能够出色完成照顾自己子女的能力,而这种能力让灵长目动物中的成员提前适应了雄性和雌性之间的亲密、长期的关系。而这种两性之间存在的亲密、长期关系导致了一夫一妻制的出现。第八句 :
E ither scenario could be true. 白话版讲解: 两种情况都有可能。 这句话表明,前面提到的雄性照看后代和一夫一妻制度的产生,两者之间到底是谁导致了谁,目前还没有定论。第九句 :
The point is that on the basis of present knowledge there is no reason to view male care as a restricted or specialized phenomenon. 白话版讲解: 关键是,没有理由认为雄性去抚养后代是一种特有的,比较局限的行为。(也就是说这种情况并不少见。)第十句 :
In sum, though it remains true that mothers among virtually all primates devote more time and/or energy to rearing infants than do males, males nonetheless play a more varied and critical role in infant survival than is generally realized. 白话版讲解: 总而言之,尽管普遍而言,几乎在所有的灵长类动物中,母亲抚养后代上花费的时间和(或)精力要比父亲多,但雄性在抚养后代上面起到的作用比我们认为的更重要,也更多样化。GRE阅读题目解析
1. The author the passage mentions the work of Hrdy primarily to
A. present an instance of untenable assumption. B. illustrate a consensus by citing a representative claim. C. provide evidence that challenges a belief. D. highlight a corollary of a widespread view. E. offer data that help resolve a debate.
2. According to the passage, the evolutionary relationship between male care and monogamy is
A. incontestable. B . immutable. C. uncommon. D. immaterial. E. uncertain.
3. The author of the passage suggests that it is “appropriate to consider the alternative possibility” because the previous view
A. results in a contradiction. B. depends on problematic data. C. appears less definite given certain facts. D. conflates two distinct phenomena. E. overlooks a causal relationship between correlated phenomena.
4. Which of the following statement, if true, would provide the greatest support to “the alternative possibility”?
A. The number of primate species in which male care of infants is exhibited is greater than the number of primate species that practice monogamy. B. Male care of infants among primates can be seen earlier in the evolutionary record than can monogamy among primates. C. Monogamous relationships among primates can be found in species living in a variety of physical environments. D. Most primate species that practice monogamy do not show any evidence of male care of infants. E. Male care of infants can be observed in some primate species that lack male confidence of paternity.
文章作者

TD福利 & 领取方式
TD教研组除了为大家准备了GRE阅读真题外,还准备了GRE其他考试备考资料,清单如下,进群免费下载:
扫码下方二维码,添加马甲微信,发送暗号「 GRE干货」即可免费入群哦~
注:已经添加马甲微信的同学就不用重复添加啦~
2020申请季,备考路上TD陪你一起前行

- GRE派 微信号:gh_de50d3f392f5
- *侵权请邮件联系563067852@qq.com,安排删除。











